100 jaar Feestmenu’s

't Dolhuis

13/04/2024, 14/04/2024, 20/04/2024, 21/04/2024

100 jaar Feestmenu’s

Bij geboorte, communie, huwelijk, verjaardagen, vertrek, thuiskomst en herdenkingen wordt er feestelijk gegeten.

Voor de Tweede Wereldoorlog feesten de meeste mensen thuis in de huiskamer. Men kookte zelf of huurde een kokkin in. Die bracht dan meestal enkele helpers mee om op te dienen en voor de afwas. Zo kon moeder ook meegenieten. Communie, huwelijk, een jubileum … waren gelegenheden om te feesten. Soms gebeurde dat ook bij doop of verloving.

Na de oorlog komen er betere tijden. De handgeschreven menu’s worden vervangen door drukwerk. En als het wat meer mag kosten met gouden opdruk.

Doorheen de afgelopen 100 jaar zien we een grote variatie van soepen, voorgerechten, hoofdschotels en desserts. Ook de grafiek van de menu’s biedt ons een rijke verscheidenheid van stijlen en vormen.

Bij het lezen van al die heerlijkheden komt ons natuurlijk het water in de mond. Een zevengangenmenu kunnen we u niet aanbieden. Maar er is wel een ruime keuze aan zelfgemaakte nagerechten.

Waar?

Legrellestraat 39, 2590 Berlaar

Het Dolhuis vind je terug in de tuin van het Sint-Augustinusrusthuis in Berlaar.

Wanneer?

Van 14 tot 18 uur

Toegankelijkheid?

Gedeeltelijke toegankelijkheid

Er is een trap om de locatie aan de ingang van de locatie.

Organisator

Ferm Berlaar in samenwerking met ’t Dolhuis vzw

Meer info en contact

03 482 31 39

dolhuis.be