Ons Kookboek bestaat bijna 100 jaar. Wat in 1927 begon als een bescheiden ‘Ons Kookboekje’ is bijna 100 jaar later uitgegroeid tot een van de belangrijkste documenten van het culinair erfgoed in Vlaanderen en tegelijk een spiegel van belangrijke maatschappelijke veranderingen.
Annemie Morris, foodie en voormalig stafmedewerker culinair bij Ferm, neemt je mee in het verhaal van de bekende Vlaamse kookbijbel.
Tussen de regels en de recepten door is Ons Kookboek ook getuige van het leven op het Vlaamse platteland. Van koken op een Leuvense stoof, inventieve recepten tijdens de oorlogsjaren, spectaculaire stijging van de vleesconsumptie en feestelijke buffetten, tot de intrede van exotische ingrediënten en de nieuwste technische snufjes in de keuken.
Koken en eten, dat is gewoon het leven zelf!
22/04/2024 van 20 tot 21.30 uur.
Aantal plaatsen: 50
Voor iedereen.
Vrijetijdsdienst Kalmthout in samenwerking met Ferm.
03 376 49 50
https://clubkalmthout.be/