Ons Kookboek, 100 jaar culinair erfgoed in Vlaanderen

Kalmthout

maandag 22 april

Ons Kookboek, 100 jaar culinair erfgoed in Vlaanderen

Ons Kookboek bestaat bijna 100 jaar. Wat in 1927 begon als een bescheiden ‘Ons Kookboekje’ is bijna 100 jaar later uitgegroeid tot een van de belangrijkste documenten van het culinair erfgoed in Vlaanderen en tegelijk een spiegel van belangrijke maatschappelijke veranderingen.
Annemie Morris, foodie en voormalig stafmedewerker culinair bij Ferm, neemt je mee in het verhaal van de bekende Vlaamse kookbijbel.
Tussen de regels en de recepten door is Ons Kookboek ook getuige van het leven op het Vlaamse platteland. Van koken op een Leuvense stoof, inventieve recepten tijdens de oorlogsjaren, spectaculaire stijging van de vleesconsumptie en feestelijke buffetten, tot de intrede van exotische ingrediënten en de nieuwste technische snufjes in de keuken.
Koken en eten, dat is gewoon het leven zelf!

Waar?

Bib Kalmthout, Driehoekstraat 23, 2920 Kalmthout

Wanneer?

22/04/2024 van 20 tot  21.30 uur.

Inschrijven?

Reserveren kan vanaf 04/03/2024 – 10:00 tot  21/04/2024 – 18:00
Website reserveren: https://clubkalmthout.be/

Max. aantal deelnemers?

Aantal plaatsen: 50

Toegankelijkheid?

Voor iedereen.

Organisator

Vrijetijdsdienst Kalmthout in samenwerking met Ferm.

Meer info en contact

03 376 49 50

https://clubkalmthout.be/